COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Frukttårta

ca 12 bitar

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Frukttårta

Smet:

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Vaniljkräm:

6 dl mjölk
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

Fyllning och dekoration:

2 dl äppelmos
1 påse Mandelspån rostade (50 g)
Efter behov blandade frukt och bär i bitar av valfri sort
Efter behov vinbärsgelé

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Förbered under tiden vaniljkrämen: vispa vaniljkrämen med mjölken i 3 minuter med elvisp. Låt sen vila i kylen 20 minuter innan användning.

2

Stjälp upp kakan och låt den svalna.

3

Dela tårtbotten i tre delar. Bred äppelmos på en botten och lägg på nästa botten. Bred hälften av vaniljkrämen på den och täck med översta locket. Bred ett tunt lager vaniljkräm runt tårtan och strö på rostade mandelspån. Täck kakan med frukter och bär.

4

Värm vinbärsgelén och pensla över bären. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten