COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Glutenfri Pumpapaj

Recept på saftig paj utan vitt mjöl, och med ljuvlig smak av apelsin och ingefära. Vacker på det dukade Halloween-bordet!

omkring 16 bitar

Lite träning krävs 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Glutenfri Pumpapaj

Pajskal:

70 g pumpafrön
30 g dadlar
70 g smör
250 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 st ägg (M)
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

400 g pumpa (Hokkaido)
1 st apelsiner (zest)
15 g mald ingefära
400 g grekisk yoghurt (10% fett)
4 st ägg (M)
0,9 dl sirap (agarve)
1 msk majsmjöl

preparation

Förberedelse

1

Pajskal

Mixa pumpafrön och dadlar i matberedare eller blender.  
Knåda samman detta med smöret skuret i små bitar, mandlar (som du malt till mandelmjöl), ägg och bakpulver i en bunke. Bred ut degen jämnt i en pajform med löstagbara kanter. 
Ställ att kallna i frysen i ca 20 minuter. 

2

Fyllning

Tvätta under tiden pumpan och skär i små bitar. Koka dem i vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Skala och riv ingefäran fint.  Mixa den kokta pumpan, apelsinzesten, ingefäran, yoghurten, äggen, agavesirapen och majsmjölet till en puré.  

3

Värm ugnen (över- och undervärme: 150°C, varmluft: 125°C).Bred pumpafyllningen över pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen omkring 50 minuter. 
Låt svalna.

4

Tips

Om ytan på pajen blir för mörk innan gräddningstiden gått ut, lägg bara ett bakplåtspapper över pajformen och fortsätt grädda.
 

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten