COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Glutenfria lussebullar

Recept på en klassiker som är både nöt- och mandelfri. Degen är lite lösare än den klassiska varianten, så använd sprits för att forma dina "katter" så blir det ännu enklare. Dessa lussekatter passar bäst att ätas på direkten för då är de som godast.

10 styck

Lite träning krävs 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Glutenfria lussebullar

Ingredienser:

1 st ägg
35 g smör
12,5 g jäst (1/4 paket, jäst för matbröd)
1,5 dl mjölk
1,5 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 msk sötningsströ
1 msk flytande honung
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 tsk xantangummi
0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
1 krm salt
1 st ägg och russin till garnering

preparation

Förberedelse

Blanda samman de torra ingredienserna. Smula jästen i en bunke och värm mjölken fingervarm. Häll över mjölken på jästen och rör tills den löses upp. Rör även ner saffransarom, vaniljarom och honung. Häll ner de torra ingredienserna samt ägg och smöret i bitar. Rör med en elvisp under någon minut. Fördela i smeten i en sprits och spritsa ut ca tio lussebullar på en plåt med bakplåtpsapper. Låt jäsa i ca 1 ½ timme (ej övertäckt). Sätt ugnen på 200 grader. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg och dekorera med russin. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Om lussebullarna inte ska ätas på direkten är det godast om de fryses in. Värm därefter upp dom innan servering runt fem minuter på 150 grader.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten