Flag

Hortensiatårta

8 bitar
Mellan
130 minuter
Denna förtrollande vackra tårta av Emma Ivanen har spritsat meds gelfärgad smörkräm och dekorerats med nonpareille.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Vaniljbottnar
5 dlvetemjöl
3 dlsocker
3 tskDr. Oetker Bakpulver
0,25 tsksalt
3 stägg
2,25 dlmjölk
2 dlrapsolja
0,5 tskDr. Oetker Vaniljarom
Pensling
0,75 dlmjölk
Fyllning
300 gfärskost
1 burkKaramelliserad mjölk använd 1,5 dl
200 gfärska hallon
Butter Cream -glasyr
250 gsmör huoneenlämpöistä
1 Förp.Dr. Oetker Base for buttercream
Efter behovDr. Oetker gelfärger lila
Efter behovDr. Oetker gelfärger grön
Efter behovDr. Oetker gelfärg rosa
Dekoration
1 Efter behovDr. Oetker Nonpareille

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
Picture - Dr. Oetker Base for buttercream
Picture - Dr. Oetker gelfärger lila
Picture - Dr. Oetker gelfärger grön
Picture - Dr. Oetker gelfärg rosa
1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och klä två kakformar ca 15 cm i diameter med bakplåtspapper.
 
Blanda alla torra ingredienser till tårtbotten i en skål. Mät upp de flytande ingredienserna i en annan skål och blanda tills det är slätt. Sikta ner de torra ingredienserna i vätskan genom en sil och blanda smeten tills den är slät. Häll smeten i formarna och grädda på lägsta nivån i ugnen i ca 50 minuter tills kakstickan är torr. Slå in kakorna i plastfolieoch låt svalna i kylen.
 
Jämna till tårtbottnarnas ytor och skär varje botten i två delar. 


Blanda färskost och karamelliseraad mjölk till en slät blandning. 


Fukta tårtlagren med mjölk medan du sätter ihop tårtan. Fyll tårtan med kolafyllning och hallon. 
 
Vispa mjukt smör och Butter Cream pulver i 4 minuter med en elvisp. Ta ca 1/2 dl vit smörkräm åt sidan. Färga den andra 1/2 dl smörkräm lila och en tredje 1/2 dl grön. Färga resten av smörkrämen  rosa. Ta åt sidan 1/2 dl rosa grädde.
 
Klä tårtan med rosa kräm på slutet. Lägg först på ett tunt lager kräm som binder smulorna till kakans yta. Låt kakan svalna en stund i kylen för att glasyren ska stelna. Applicera ytterligare ett jämnt lager glasyr på ytan av kakan. Låt frostingen stelna i kylen.
 
Lägg den gröna krämen i en spritspåse med en liten bladtyll. Lägg växelvis den vita, lila och rosa smörkrämen i en spritspåse med en stängd stjärntyll.
 
Spritsa hortensiablommorna med en stjärntyll, lyft tyllen vinkelrätt uppåt vid spritsning. Spritsa gröna blad bland blommorna. 

Applicera de små strösselpärlorna i mitten av blommorna med hjälp av en cocktailpinne doppad i smörkräm.