COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mini Pavlova

Recept på enkel dessert som passar bra att förbereda dagen innan.

4 portioner

Lyckas lätt 25 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mini Pavlova

Marängkorgar:

1 Förp. Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dl vatten

Marängkorgar med chokladsmak:

1 Förp. Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dl vatten
Efter behov chokladsås

Chokladmousse:

1 Förp. Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2 dl mjölk

Dekoration:

cirka 50 g Mandelsplitter
1 Efter behov färska bär ev. myntablad och små maränger

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 100 °C varmluft.
Det är viktigt att alla redskap är rena och fria från fett, då det annars kan påverka resultatet på marängerna.

2

Marängkorgarna

Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.

Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. 
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. För att få alla korgar lika stora, kan man med fördel rita upp stora cirklar på pappret, ca. ø 8 cm. 

Spritsa marängsmeten i dessa cirklar och gör en fördjupning med baksidan på en matsked i varje cirkel, så det bildas korgar.
Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.

3

Marängkorgar med choklad

Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.

Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. Klicka försiktigt ner ca 2 msk chokladsås i marängsmeten och rör om försiktigt i spritspåsen så det bildas ett marmorerat mönster.
Upprepa momentet med bakplåtspapper, cirklar och spritsning som ovan förklaring med marängkorgar utan choklad.  

Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.

4

Chokladmousse

Vispa påsens innehåll med mjölk i ca 3 min (tills du får en blank och fast chokladmousse) Låt ev. vila en liten stund i kylen innan montering.

5

Dekoration

Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Spritsa eller klicka ut chokladmousse i varje marängkorg. Toppa med färska bär och rostad mandelspån. Kan även toppas med små mini-maränger och myntablad efter tycke och smak.

6

Tips

Marängkorgarna kan med fördel göras dagen/dagarna innan servering, men montering och dekoration ska göras precis innan servering.