Mini Pavlova

Recept på enkel dessert som passar bra att förbereda dagen innan.

4 portioner

Lyckas lätt 25 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mini Pavlova

Marängkorgar:

1 Förp. Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dl vatten

Marängkorgar med chokladsmak:

1 Förp. Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dl vatten
Efter behov chokladsås

Chokladmousse:

1 Förp. Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2 dl mjölk

Dekoration:

cirka 50 g Mandelsplitter
1 Efter behov färska bär ev. myntablad och små maränger

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 100 °C varmluft.
Det är viktigt att alla redskap är rena och fria från fett, då det annars kan påverka resultatet på marängerna.

2

Marängkorgarna

Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.

Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. 
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. För att få alla korgar lika stora, kan man med fördel rita upp stora cirklar på pappret, ca. ø 8 cm. 

Spritsa marängsmeten i dessa cirklar och gör en fördjupning med baksidan på en matsked i varje cirkel, så det bildas korgar.
Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.

3

Marängkorgar med choklad

Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.

Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. Klicka försiktigt ner ca 2 msk chokladsås i marängsmeten och rör om försiktigt i spritspåsen så det bildas ett marmorerat mönster.
Upprepa momentet med bakplåtspapper, cirklar och spritsning som ovan förklaring med marängkorgar utan choklad.  

Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.

4

Chokladmousse

Vispa påsens innehåll med mjölk i ca 3 min (tills du får en blank och fast chokladmousse) Låt ev. vila en liten stund i kylen innan montering.

5

Dekoration

Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Spritsa eller klicka ut chokladmousse i varje marängkorg. Toppa med färska bär och rostad mandelspån. Kan även toppas med små mini-maränger och myntablad efter tycke och smak.

6

Tips

Marängkorgarna kan med fördel göras dagen/dagarna innan servering, men montering och dekoration ska göras precis innan servering.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: