COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mors kaka

Recept på mjuk kaka med en krämig topping som passar ypperligt till söta mor.

1 tårta

Lyckas lätt 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mors kaka

Tårtbotten:

2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g smält smör
1 dl varmt vatten

Topping:

3 dl naturell yoghurt , tjock, ex grekisk 10%
2 msk florsocker
1 påse Dr. Oetker Vaniljarom
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel , t.ex. Golden Perlini eller Jordgubbskulor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form som rymmer 1,5 l.

2

Vispa ägg och socker pösigt.

3

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.

4

Rör ner smör och vatten och häll smeten i formen.

5

Grädda kakan i ca 40 minuter i nedre elen av ugnen. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.

6

Lägg kakan på ett fat. Rör ihop yoghurt med socker och vaniljarom och bred över kakan. Dekorera med strössel till ett vackert mönster.

7

Dekorera tårtan först vid serveringen då strösslet kan smälta om den får stå för länge.

8

Låt barnen dekorera Mors kaka. Blanda strössel och låt fantasin flöda.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten