COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Nyårstårta glitter och glamour

Recept på en riktig nyårs-bomb, vem vill inte sätta tänderna i denna ljuvliga tårta med smak av choklad, vanilj och hallon?

omkring 8 - 10 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Nyårstårta glitter och glamour

Bottnar 3-lika:

4 st ägg
1 Efter behov strösocker
1 Efter behov vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning och garnering:

2 Förp. Dr. Oetker Tårtmousse choklad
5 dl mjölk (eller hälften mjölk och hälften vispgrädde)
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,5 dl mjölk (eller hälften mjölk och hälften vispgrädde)
2 dl hallonsylt
omkring 2 Förp. Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörj och mjöla tre engångsformar i aluminium, ca 18 cm i diameter.
Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen i det ena glaset. Fyll dem andra två med vetemjöl respektive strösocker till samma nivå som äggen. Det är därför som receptet kallas för bottnar på 3 lika.

2

Vispa äggen kraftigt och tillsätt strösockret under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen försiktigt i äggsmeten.
Fördela smeten lika i dina formar och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna så inte bottnarna sjunker. Låt bottnarna svalna i formar under en kökshandduk.

3

Förbered choklad och vanilj tårtmoussen enligt instruktionen på förpackningen. 
Ställ en tårtbotten på ett serveringsfat. Bred hälften av choklad tårtmoussen över. Lägg den andra botten över. Bred sylt på och sen vanilj tårtmoussen över. Lägg den tredje botten över.

4

Ställ tårtan i frysen någon kvart så blir det lättare att spackla den med resterande choklad tårtmoussen. Spara ev. lite mousse att spritsa toppen med.

5

Klä tårtan i black and gold strössel för en festlig look. Toppa med resterande mousse. Förvara tårtan kallt till servering.