Flag

Pepparkaksmums

cirka 12 bitar
Enkelt
20 minuter
Ett smidigt recept på försvinnande goda pepparkaksmums. God julkaka som passar att bjuda på till glöggminglet eller luciafirandet.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Pepparkaksmums
100 gsmör
2 dlströsocker
2 stägg
2,5 dlvetemjöl
2 tskmalda nejlikor
2 tskDr. Oetker Kanel Ceylon
2 tskmald ingefära
1 tskDr. Oetker Kardemumma
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Glasyr
0,75 gsmör
0,5 dlkakao
4 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 Efter behovDr. Oetker Christmas Party strössel

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Kanel Ceylon
Picture - Dr. Oetker Christmas Party strössel
1

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt med en elvisp. Rör ihop bakpulver och mjöl i en skål och sila ner i bunken. Smält ihop smör tillsammans med kryddorna och tillsätt i smeten. Rör om försiktigt med en slickepott. Häll över smeten i en rektangulär ugnsform (ca 20x30 cm). Grädda i mitten av ugnen i ca 20-23 minuter. Stick hål med en gaffel på ovansidan av kakan. Bred ut glasyren och strö över strösslet. 
Låt kakan stå i kyl i ca 40 minuter innan servering. 


Glasyr

Smält smöret i en kastrull. Vrid ner värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme i några minuter tills det har blivit en tjock och len konsistens. Låt stå i 2 min innan den breds ut på kakan.