COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Profiteroler med mockafyllning

Recept på ljuvliga små bakelser med len mockakräm. Extra gott blir det att ringla lite smält choklad över bakverken.

30 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Profiteroler med mockafyllning

Ingredienser:

1,25 dl vatten
50 g smör
En nypa salt
1,5 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
3 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

4 dl vispgrädde
6 g snabbespressopulver
omkring 1 - 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200°C  över- och undervärme eller 180°C varmluft. 
Klä en plåt med bakplåtspapper. Värm vatten, smör och salt i en kastrull. Ta av från värmen. Blanda vetemjöl och majsstärkelse och rör ner i den heta vätskan.  
Bland alla ingredienser i kastrullen till en smidig smet. 
Värm smeten på spisen igen i ungefär en minut under kontinuerlig omrörning.

2

Flytta över smeten till en skål och tillsätt äggen ett i taget och blanda med en mixer eller elvisp.
Tillsätt bakpulver när smeten har svalnat något. 
Forma ca 30 bollar på plåten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

3

Fyllning

Vispa grädde, espressopulver och vaniljsockret styvt. Lägg grädden i en spritspåse med smal tyll. Borra med hjälp av tyllen ett hål i profiterolerna och fyll med mockagrädden.
Ringla eventuellt lite smält choklad över bakverken.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten