Flag

Profiteroler med mockafyllning

30 styck
Mellan
40 minuter
Recept på ljuvliga små bakelser med len mockakräm. Extra gott blir det att ringla lite smält choklad över bakverken.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1,25 dlvatten
50 gsmör
En nypasalt
1,5 dlvetemjöl
2 mskmajsstärkelse
3 stägg
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
4 dlvispgrädde
6 gsnabbespressopulver
cirka 1 - 2 tskDr. Oetker Vaniljsocker

Visa produkter

1

Sätt ugnen på 200°C  över- och undervärme eller 180°C varmluft. 
Klä en plåt med bakplåtspapper. Värm vatten, smör och salt i en kastrull. Ta av från värmen. Blanda vetemjöl och majsstärkelse och rör ner i den heta vätskan.  
Bland alla ingredienser i kastrullen till en smidig smet. 
Värm smeten på spisen igen i ungefär en minut under kontinuerlig omrörning.

2

Flytta över smeten till en skål och tillsätt äggen ett i taget och blanda med en mixer eller elvisp.
Tillsätt bakpulver när smeten har svalnat något. 
Forma ca 30 bollar på plåten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

3

Fyllning

Vispa grädde, espressopulver och vaniljsockret styvt. Lägg grädden i en spritspåse med smal tyll. Borra med hjälp av tyllen ett hål i profiterolerna och fyll med mockagrädden.
Ringla eventuellt lite smält choklad över bakverken.