COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rabarber- och jordgubbspaj

Ljuvligt recept på en sommarpaj - fylld med nyskördade rabarber, jordgubbar och len vaniljkräm.

omkring 8 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rabarber- och jordgubbspaj

Skalet:

3 dl vetemjöl
125 g smör
omkring 1 - 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk vatten kallt

Fyllning:

200 g färska jordgubbar skivade
500 g rabarber tärnad
3 msk socker
5 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
3 dl mjölk

Smultäcke:

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
En nypa flingsalt

preparation

Förberedelse

1

Pajskal

Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

2

Fyllning

Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk. 
Fördela krämen i det förgräddade pajskalet. 
Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.

3

Smultäcke

Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.

Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten