COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Regnbågspannkakor med marshmallowsås

Barnsligt gott och busigt färgglatt recept på pannkakor med regnbågstema.

omkring 5 portioner

Lite träning krävs 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Regnbågspannkakor med marshmallowsås

Pannkakssmet:

4 dl vetemjöl
En nypa salt
omkring 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 msk socker
2 st ägg stora
2 dl mjölk
Efter behov Dr. Oetker Gelfärger valfria

Mashmallowsås:

100 g marshmallows
1 dl vispgrädde

Dekoration:

Efter behov Chokladhjärtan eller annan valfri strössel
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White formade till stjärnor

preparation

Förberedelse

Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en stor bunke. 
Tillsätt ägg och mjölk och vispa tills smeten är jämn och klumpfri. 
Dela upp mixen i 5 mindre bunkar och rör ner några droppar gelfärg i respektive bunke, till önskad färg. Stek sedan tjocka, amerikanska pannkakor på bägge sidor.


För marshmallowsåsen; smält marshmallows och grädde ihop på svag värme i en kastrull. Såsen tjocknar lite när den kallnar.


Stapla pannkakorna i önskad färgkombination på en tallrik, häll på lite marshmallowsås och dekorera efter tycke, smak och fantasi!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten