Flag

Smulpaj med mandelsplitter

1 pajform
Enkelt
40 minuter
Recept på lättlagad god smulpaj med äpplefyllning, som får lagom crunch utav mandel och havregryn.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
100 gsmör
1,5 dlsocker
1,5 dlvetemjöl
1 dlhavregryn
50 gMandelsplitter (1 påse)
4 - 6 stäpplen
1 msksocker
2 tskkanel

Visa produkter

Picture - Mandelsplitter  (1 påse)

Mycket enkelt och gott. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

1

Gör så här

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord pajform och strö 1 msk socker och kanel över. Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl och havregryn i en bunke. Smula ihop till en smulig deg med fingrarna eller använd matberedare.

2

Täck äpplena med smuldegen och strö mandelsplitter över.

3

Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och äpplena mjuka.