COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Smulpaj med mandelsplitter

Recept på lättlagad god smulpaj med äpplefyllning, som får lagom crunch utav mandel och havregryn.

1 pajform

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Smulpaj med mandelsplitter

Ingredienser:

100 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g Mandelsplitter (1 påse)
4 - 6 st äpplen
1 msk socker
2 tsk kanel

preparation

Förberedelse

Mycket enkelt och gott. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

1

Gör så här

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord pajform och strö 1 msk socker och kanel över. Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl och havregryn i en bunke. Smula ihop till en smulig deg med fingrarna eller använd matberedare.

2

Täck äpplena med smuldegen och strö mandelsplitter över.

3

Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och äpplena mjuka.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten