COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vackra Rosor av sockermassa

ca 10 st

omkring 10 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vackra Rosor av sockermassa

Ingredienser:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White vit, (250 g)
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg röd
1 dl florsocker

preparation

Förberedelse

Gör dina egna rosor nästa gång du ska göra tårta! Lite pyssligt men väldigt mycket roligare än att köpa färdigt. Med Vit Sockermassa är det lätt att göra vackra och hållbara rosor.

1

Gör så här

Blanda 1 tsk röd hushållsfärg med 0,5 dl florsocker till en slät pasta. Dela sockermassan i 2 delar och gör en fördjupning i den enda delen. Fyll fördjupningen med den rosaröda pastan och knåda samman till en jämn rosa färg.

2

Blanda 1 tsk grön färg med 0.5 dl florsocker och färga resten av sockermassan grön.

3

Kavla ut den rosa sockermassan tunt. Använd lite florsocker som "mjöl" till kavlingen. Skär ut en avlång remsa som rullas samman. När rosen är lagom stor, skärs resten av remsan av och änden trycks samman med rosen. Vik ut rosenbladen något för att få en större och fylligare ros.

4

Forma små kulor av den gröna massan som trycks ut till blad. Skär ut små bladstrimmor med kniv. Lägg rosorna ovanpå bladen.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten