Vegansk Jordgubbscheesecake

Recept på en både vacker och ljuvligt god cheesecake som passar många, då den innehåller vegetarisk gelatin och har en raw food-botten.

cirka 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk Jordgubbscheesecake

Raw Cheesecakebotten:

100 g Dr. Oetker Valnötskärnor (2 påsar)
70 g hackade dadlar (kärnfria)
1 krm kardemumma
0,5 st Vaniljstänger (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)
50 g kokosmjöl

Vegansk Jordgubbsmousse:

200 g Cashewnötter (osaltade)
1,5 dl vatten kallt
0,5 dl citronsaft färskpressad
2 påsar Dr. Oetker Vegegel
150 g kokosolja
450 g jordgubbar frysta och tinade
1 dl kokosmjölk (från den tjocka delen)
90 g lönnsirap (0.75 dl)
0,5 st Vaniljstänger (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)

preparation

Förberedelse

1

Lägg cashewnötterna  i blöt i kallt vatten 1-2 timmar.

2

Botten

Mixa valnötterna i en matberedare eller mixer. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kardemumma, vaniljstång och kokosmjöl och mixa samman till en jämn smet.

3

Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Täck sidorna med plastfolie. Tryck ned nötmassan i botten av formen och ställ in i kylskåp.

4

Mousse

Vispa samman vegegel med kallt vatten och citronsaft. Koka upp massan tills den tjocknar (1-2 min). Häll av vattnet av cashewnötterna och kör dem i mixer tills de är finfördelade. Tillsätt vegegel och fortsätt blanda. Ha i resten av ingredienserna och mixa samman.

5

Häll moussen över nötbotten och bred ut till en slät smet. Ställ i kyl 2-3 timmar tills moussen har stelnat. Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kylskåp.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: