COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta

Recept på kladdig chokladkaka toppad med en bättre variant av len mintgrädde!

omkring 8 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta

Kladdkaka:

150 g margarin mjölkfritt
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad (vattnet från ett tetrapack kokta kikärter)

Vispad mintpannacotta:

2 dl vispgrädde växtbaserad
1 dl strösocker
1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
2 tsk Dr. Oetker Vegegel
omkring 10 droppar Dr. Oetker gelfärger grön och färska myntablad till dekoration

preparation

Förberedelse

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan. 
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till klumpfri smet.  Häll smeten i en springform (20 cm i diameter). 
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. 
Låt kladdkakan svalna i formen, gärna i kylskåp. 
Skär kladdkakan i portionsbitar.

Vispad mintpannacotta

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt puttra tills grädden tjocknar (ungefär 1 minut). 
Ställ in kastrullen i kylskåpet i minst 4 timmar. 
När panacottan stelnat helt, vispa den med elvisp tills den blir fluffig. Häll upp panacottan i en spritspåse och spritsa den på kladdkakan. 
Toppa med färska myntablad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten