Viktig information: 

Dr. Oetker återkallar produkterna "Choco Roses and Leaves" och  "Pink roses and leaves"

Läs mer

Vegansk rabarbertårta

Recept på ljuvligt god glutenfri och vegansk tårta med vacker rabarberspegel

cirka 10 - 14 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vegansk rabarbertårta

Botten:

1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad (50g)
50 g dadlar urkärnade
0,5 dl kokosolja (50 g)
50 g mörk chokad
2 msk lönnsirap
1,5 dl havregryn

Fyllning:

4 dl kokosmjölk 400 ml
2 msk florsocker
250 g sojayoghurt tai kookosjogurttia
2 msk citronsaft
2 dl vatten
3 påsar Dr. Oetker Vegegel

Rabarberspegel:

300 g rabarber i bitar
0,5 dl socker (tex. kokosnötsocker)
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
0,5 st citroner (saften från ½ citron)
2 msk vatten eller fläderblomsirap
1 påse Dr. Oetker Vegegel
0,75 dl vatten

preparation

Förberedelse

1

Förberedelser

Lägg en burk kokosmjölk i kylen över natten. Klä en springform (20 cm) med bakpapper.

2

Botten

Lägg alla ingredienser till tårtbotten i matberedaren och blanda tills smeten/massan är jämn. 
Häll smeten/massan i springformen och jämna till genom att trycka med en sked. 
Ställ formen i kylen i ungefär en timme.

Fyllning

Ta ut kokosmjölken ur kylen och använd endast den stelnade delen. 
Blanda hård kokosmjölk med sojayoghurt och tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda Vegegel och 2 dl kallt vatten i en kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar. 
Ta bort kastrullen från plattan och rör ned 2 matskedar av yoghurtblandningen. Häll sedan ned vegelblandningen i yoghurtblandningen. 
Häll fyllningen över botten och ställ tillbaka formen i kylen.

Rabarberspegel

Skala rabarber och skär i 1 cm tjocka bitar. 
Lägg rabarber, socker, citronsaft och vatten eller sirap i en kastrull och värm på medelvärme i cirka 10 minuter. 
Blanda Vegegel och vatten i en annan kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar. Tillsätt först 1-2 matskedar rabarber i vegegelen och blanda sedan ned vegegelblandningen i rabarberkompotten. 
Låt blandningen svalna och häll sedan över toppen av kakan.
Ställ kakan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten. 
Lösgör den försiktigt från springformen innan servering.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: