Veganska glassbakelser med mirror glaze

Recept på bakelser som är lika vackra som de är goda! Förbereds bäst dagen före avnjutandet.

cirka 6 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Veganska glassbakelser med mirror glaze

Ingredienser:

1,5 dl Cashewnötter , blötlagda minst 6 timmar
1,5 dl vatten
4 msk lönnsirap
cirka 2 dl kokosmjölk (halv burk)
0,5 st citroner , saften
0,5 st Vaniljstänger
1 tsk fiberhusk
1 msk kokosolja
0,25 krm salt
0,5 Förp. Dr. Oetker Frystorkade hallon

Raw valnötsbotten:

150 g Dr. Oetker Valnötskärnor
10 st hackade dadlar (eller 6 st medjoodadlar)
1 msk kokosolja
1 krm salt

Gelatinfri mirror glaze:

110 g kakaosmör , grovhackat
1,2 dl strösocker
0,5 dl Dr. Oetker flytande glykos
0,5 dl kokosmjölk
2 msk vatten
1 påse Dr. Oetker Vegegel
1 dl vatten
1 tsk Dr. Oetker gelfärger röd (Concentrated colour)
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Skölj de blötlagda cashewnötterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär ett snitt i vaniljstången med en liten kniv och skrapa ur fröna. Placera cashewnötter, vatten, lönnsirap, kokosmjölk, citronsaft, vaniljfrön, fiberhusk, kokosolja och salt i en kraftfull mixer eller matberedare och kör till en helt slät smet.

2

Dela smeten i två. Tillsätt frystorkade hallon till hälften av smeten och kör i mixern igen tills allt är väl blandat.

3

Använd en muffinsform av silikon (för att få en så slät yta som möjligt) och fördela hallonsmeten jämnt i 6 formar. Frys minst en timme och fördela sedan den vita smeten ovanpå hallonsmeten i de 6 formarna. Frys minst en timme igen innan du avslutar med nötbottnen.

4

Raw valnötsbotten

Kör alla ingredienser i en matberedare eller kraftfull mixer tills allt är väl blandat. Platta ut smeten på bakplåtspapper till en ca 14x22 cm stor platta. Frys minst en timme. Tag sedan ut rundlar lika stora som din muffinsform (med hjälp av ett glas eller kakmått) ur plattan och tryck fast dem i den vita smeten i muffinsformarna. Detta kommer att bli bottnen av bakelserna när de vänds upp och ner. Frys minst tolv timmar innan du avslutar med mirror glazen.

5

Gelatinfri mirror glaze

Lägg kakaosmöret i en bunke som tål både värme och stavmixer. Mät upp strösocker, glykossirap, kokosmjölk och 2 msk vatten i en kastrull. Koka upp och låt puttra någon minut på medelvärme tills allt sockret smält.

6

Rör ut 1 påse vegegel i 1 dl kallt vatten och koka upp (i en separat kastrull) under omrörning. När vätskan tjocknat är den klar. Tag kastrullerna från värmen och rör ned vegegelen i sockerblandningen så att allt blandas väl.

7

Häll den varma blandningen över kakaosmöret. Låt stå ett par minuter. Tillsätt röd gelfärg och mixa försiktigt slätt med en stavmixer. Försök undvika att det kommer in luft i smeten. Sila smeten genom en finmaskig sil för att få bort eventuella luftbubblor.

8

När glazen är 32–35° C är det dags att hälla den över bakelserna. Tag ut glassbakelserna ur frysen och placera dem på ett galler. Häll sedan glazen över bakelserna och dekorera med frystorkade hallon. Låt stelna 10–15 minuter innan du flyttar bakelserna till ett serveringsfat. Servera direkt!

9

VIKTIGT!

När man jobbar med mirror glaze bör basen/kakan ha en så slät yta som möjligt eftersom alla ojämnheter syns igenom glazen. Vi har därför använt silikonformar till dessa bakelser.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: