Flag

Finska Pinnar

cirka 30 styck
Mellan
60 minuter
Recept på en klassisk småkaka som funnits på fikabordet I många år. Underbar mördegskaka som här toppas med pärlsocker och hackad mandel.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
50 gDr. Oetker Mandel skållad (en påse)
1 krmDr. Oetker Bittermandelarom
4,5 dlvetemjöl
1 dlsocker
200 gsmör
Pensling och garnering
1 stäggvita
Efter behovpärlsocker
1 påseDr. Oetker Mandel skalad hackad

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skållad  (en påse)
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1

Gör så här

Mal mandeln i en mandelkvarn. Hacka samman mjöl, socker, mald mandel, bittermandelarom och smör. Forma till en sammanhängande deg. Låt degen vila en stund i kylen.

2

Rulla ut degen till fingertjocka längder och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker och hackad mandel.

3

Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter på 175 grader.