Flag

Julklappstårta

12 - 14 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på en pepparkaksdoftande tårta med krämig philadelphiafyllning och julig dekoration.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbottnar
175 gsmör
2 dlsocker
2 stägg
3,5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 tskDr. Oetker Bikarbonat
2 tskkanel
0,5 tskkardemumma
0,5 tskkryddnejlika
50 gDr. Oetker Mandel skalad hackad
1,5 dlvispgrädde
Fyllning
200 gsmör
3 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
300 gfärskost (typ Philadelphia)
Dekoration
2 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp.Dr. Oetker gelfärger grön och röd
1 Förp.Dekorationsglasyr

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Dr. Oetker Sugar Fondant White
Picture - Dr. Oetker gelfärger grön och röd
1

Tårtbottnar

Lägg bakpapper i två små springformar (ca 15 cm i diameter). Klä även kanterna med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175° C.


Vispa smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor och rör ned i äggblandningen. Tillsätt mandel och grädde.

Fördela smeten i formarna och grädda i 30-40 minuter. 
Känn med provsticka att den är torr. Låt bottnarna svalna.
 

2

Smörkräm

Vispa smör och florsocker till fyllningen. 
Tillsätt vaniljsocker och färskost. Rör krämen slät. 


Dela bottnarna i två delar vardera. Bygg ihop en tårta av de fyra delarna med smörkräm mellan varje lager. 
Täck hela kakan med resterande smörkräm. Sätt kakan i kyl i 15 minuter. 

3

Dekoration

Kavla ut sockermassan på ett bakbord. Använd lite florsocker vid utkavling. Täck kakan med sockermassan. 
Skär bort överbliven sockermassa runt kakan och färga resterna med röd och grön färg.  Forma rektanglar i olika storlekar, både två- och 3-dimensionella.
 
Fäst bitarna på kakan med hjälp av dekorationsglasyr (writing icing).
 
Använd dekorationsglasyren till att göra band på ”paketen”.

4

Tips

Har du inte dubbla springformar kan man grädda en stor tårtbotten istället som delas i tre delar. Kakan blir då inte lika hög.