Flag

Julig prinsesstårta med pepparkaksbotten

cirka 12 bitar
Mellan
90 minuter
Julens absolut godaste jultårta! Ett recept på en julig prinsesstårta med pepparkaksbotten och lingongrädde. Passar perfekt till adventsfikat, lussefirandet eller på dessertbordet efter julskinkan.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
2 stägg
1,5 dlströsocker
1,5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
3 mskmjölk
1 mskpepparkakskryddor
Vaniljkräm
0,5 Förp.Dr. Oetker Vaniljkräm
3 dlmjölk
Fyllning
1 - 2 dllingonsylt
3 dlvispgrädde
Garnering
Efter behovDr. Oetker Sugar Fondant Green
Efter behovSugar Fondant Pink
2 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behovflorsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
Picture - Dr. Oetker Sugar Fondant White
1

Botten

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och pepparkakskrydda. Blanda ihop allt till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm.

2

Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bottnen kallna.

3

Vaniljkräm

Blanda ihop ½ påse vaniljkräm med 3 dl mjölk. Vispa med elvisp i 3 minuter. Låt den stå i kylen ca 10 min.

4

Montering

Dela bottnen i två delar, till två tårtbottnar. Lägg den ena på ett tårtfat. Bred ut ett lager lingonsylt och ovanpå ett lager vaniljkräm.

5

Lägg på den andra botten ovanpå och bred ut ett tunt lager lingonsylt och resten av vaniljkrämen ovanpå.

6

Vispa grädden fluffig. Bred ut grädden ovanpå vaniljkrämen, som en kulle.

7

Kavla ut den vita sockerpastan tunt på ett bord rikligt pudrat med florsocker. Täck tårtan med sockerpastan, lägg den försiktigt över grädden och ner på kanterna. Skär av kanterna nedtill med en vass kniv.

8
Picture - jultarta_dekor_webb.jpg

Dekorera tårtan med juliga figurer gjorda i sockerpasta (se bilderna). Skär tårtan i bitar med vass kniv.