Flag

Mors kaka

1 tårta
Enkelt
120 minuter
Recept på mjuk kaka med en krämig topping som passar ypperligt till söta mor.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
2 stägg
3 dlströsocker
3 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
50 gsmält smör
1 dlvarmt vatten
Topping
3 dlnaturell yoghurt , tjock, ex grekisk 10%
2 mskflorsocker
1 påseDr. Oetker Vaniljarom
Efter behovDr Oetker valfritt strössel , t.ex. Golden Perlini eller Jordgubbskulor

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en form som rymmer 1,5 l.

2

Vispa ägg och socker pösigt.

3

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.

4

Rör ner smör och vatten och häll smeten i formen.

5

Grädda kakan i ca 40 minuter i nedre elen av ugnen. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.

6

Lägg kakan på ett fat. Rör ihop yoghurt med socker och vaniljarom och bred över kakan. Dekorera med strössel till ett vackert mönster.

7

Dekorera tårtan först vid serveringen då strösslet kan smälta om den får stå för länge.

8

Låt barnen dekorera Mors kaka. Blanda strössel och låt fantasin flöda.