Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk.
Fördela krämen i det förgräddade pajskalet.
Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.
Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.
Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Tillagning:60 minutercirka 8 bitar