Flag

Rabarber- och jordgubbspaj

cirka 8 bitar
Enkelt
60 minuter
Ljuvligt recept på en sommarpaj - fylld med nyskördade rabarber, jordgubbar och len vaniljkräm.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Skalet
3 dlvetemjöl
125 gsmör
cirka 1 - 2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskvatten kallt
Fyllning
200 gfärska jordgubbar skivade
500 grabarber tärnad
3 msksocker
5 Förp.Dr. Oetker Vaniljkräm
3 dlmjölk
Smultäcke
150 gsmör
1 dlströsocker
3 dlvetemjöl
1 dlhavregryn
En nypaflingsalt

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
1

Pajskal

Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

2

Fyllning

Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk. 
Fördela krämen i det förgräddade pajskalet. 
Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.

3

Smultäcke

Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.

Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.