Flag

Vegansk kladdkaka med vispad mintpannacotta

cirka 8 bitar
Enkelt
60 minuter
Recept på kladdig chokladkaka toppad med en bättre variant av len mintgrädde!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kladdkaka
150 gmargarin mjölkfritt
1 dlfarinsocker
2 dlströsocker
2 dlvetemjöl
1 dlkakao
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
0,5 tsksalt
1 dlkikärtsspad (vattnet från ett tetrapack kokta kikärter)
Vispad mintpannacotta
2 dlvispgrädde växtbaserad
1 dlströsocker
1 tskDr. Oetker Pepparmintsarom
2 tskDr. Oetker Vegegel
cirka 10 dropparDr. Oetker gelfärger grön och färska myntablad till dekoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Pepparmintsarom
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker gelfärger grön och färska myntablad till dekoration

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan. 
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till klumpfri smet.  Häll smeten i en springform (20 cm i diameter). 
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. 
Låt kladdkakan svalna i formen, gärna i kylskåp. 
Skär kladdkakan i portionsbitar.


Vispad mintpannacotta

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt puttra tills grädden tjocknar (ungefär 1 minut). 
Ställ in kastrullen i kylskåpet i minst 4 timmar. 
När panacottan stelnat helt, vispa den med elvisp tills den blir fluffig. Häll upp panacottan i en spritspåse och spritsa den på kladdkakan. 
Toppa med färska myntablad.