Flag

Veganska kolarutor

cirka 12 bitar
Mellan
200 minuter
Den här långpannekakan med krämig kolafyllning är en riktig godbit - dessutom helt vegansk!
Ingredienser
Tillagning
Tips om recept
Kolakakan förvaras bäst i kylskåp. 
Tips om recept
Kolakakan håller upp till 5 dagar om den förvaras lufttätt.
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Mördegsbotten
225 gväxtbaserat smör
110 gströsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljarom
300 gvetemjöl
Vegansk kola
125 gväxtbaserat smör
300 gkondenserad mjölk vegansk
75 gfarinsocker
25 gsirap (1tbsp)
1 tskDr. Oetker Vaniljarom
0,5 tsksalt
Topping
300 gmörk choklad vegansk, minst 70%

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
1

Botten

Börja med mördegsbotten. Sätt ugnen på 180°C/160°C varmluft. Förbered en fyrkantig bakform ca 20x20 cm.

2

Blanda samman smör och vaniljarom till en smidig kräm. Sikta ned mjöl och blanda till en deg. 

3

Tryck ut degen jämnt i botten av bakformen. Nagga botten med en gaffel och grädda i ugnen ca 30-35 minuter tills den blir gyllene. Låt botten svalna i formen.  

4

Medan botten svalnar förebereder du kolan. Mät upp alla ingredienserna i en kastrull satt på låg värme. Rör tills allt har smält samman. Öka till medelvärme medan du fortsätter röra och låt kolan koka i ca 15 minuter tills kolan har nått 116°C. 

5

Häll den färdiga kolan över kakbotten och ställ i kylen tills kolan har satt sig. 

6

När kolan har stelnat, smält chokladen i micro i 20 sekunders intervaller. Rör om mellan omgångarna. Häll chokladen över kolan, tippa formen fram och tillbaka så att chokladen fördelas jämnt över kakan.  

7

Ställ tillbaka kakan i kylen. När chokladen nästan har stelnat skär du linjer i kakan för att markera bitarna. Detta gör att chokladen inte spricker när du sedan delar kakan. Ställ tillbaka kakan och låt chokladen stelna helt innan servering. 

Tips om recept

  • Kolakakan förvaras bäst i kylskåp. 
  • Kolakakan håller upp till 5 dagar om den förvaras lufttätt.