COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Baking Powder

Hjorthornsalt

Hjorthornssalt är nyckeln till att lyckas med Drömmar och Mandelkubbar. Namnet Hjorthornssalt kommer från att det förr utvanns då man hettade upp horn och klövar från hjortar. Ämnet man då fick fram, ammoniumvätekarbonat, fungerade som jäsmedel i kakor. När man bakar med hjorthornssalt kan det bildas en rest av ammoniak om man inte gräddar bakverket ordenligt. Recept med hjorthornssalt kan ersättas med bakpulver. 1/2 tsk hjorthornssalt motsvarar 1 tsk bakpulver. Resultatet blir dock inte exakt detsamma. En påse Dr. Oetker Hjorthornssalt innehåller 25 gram. Tips: Om man vill ha extra höjd på vetebröd, tex släta bullar till semlor så kan tillsats av lite hjorthornssalt bidra till mer höjd på bullarna.

 

 

Allergener

Vi förbättrar löpande våra produkter så det kan ske mindre ändringar i ingredienser och allergener. Var därför noga med att läsa märkningen på förpackningen innan användning.