
Vaniljkransar
40 - 50 styck
Mellan
60 minuter
Recept på klassisk småkaka, som passar på alla kakfat.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
300 g
vetemjöl
180 g
smör mjukt
180 g
socker
En nypa
salt
0,5 tsk
1 st
ägg stlk M/L
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Vispa smör och socker vitt med en elvisp. Tillsätt vaniljpasta. Sikta ned mjöl, hjorthornssalt och salt. Tillsätt hackade mandlar och vänd degen lätt med en degskrapa. Rör
sist i ägget. Spritsa med stjärntyll ut vaniljkransarna (ø 4 cm) på en bakpappersklädd plåt.
Ställ plåten i kylskåpet i minst 1 timma innan gräddning för att förhindra att vaniljkransarna flyter ut.
2
Sätt ugnen på 180 °C varmluft eller 200 °C över- och undervärme.
3
Grädda vaniljkransarna i 8-10 minuter tills de är gyllene. Låt de svalna på ett bakgaller och
förvara dem i en kakburk.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Jammy Dodgers![]()

40 MinMellan
Jammy Dodgers
40 MinMellan
Jammy Dodgers
Underbart goda Citron- och mandelbiscotti![]()

60 MinMellan
Underbart goda Citron- och mandelbiscotti
60 MinMellan
Underbart goda Citron- och mandelbiscotti
Hälsosamma dammsugare![]()

75 MinMellan
Hälsosamma dammsugare
75 MinMellan
Hälsosamma dammsugare
Norska klenäter![]()

60 MinMellan
Norska klenäter
60 MinMellan
Norska klenäter
Vaniljhjärtan och bokstäver![]()

60 MinMellan
Vaniljhjärtan och bokstäver
60 MinMellan
Vaniljhjärtan och bokstäver
Vaniljhjärtan![]()

60 MinMellan
Vaniljhjärtan
60 MinMellan
Vaniljhjärtan