Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa smör och socker vitt och poröst.Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en deg.
Förbered fyllningen genom att blanda samman kesella, citronarom, socker, potatismjöl och vaniljsocker.Dela aprikoserna i små bitar. Tryck ut hälften av degen i en smord och bröad form (Ø 22-24 cm), helst med löstagbar kant. Lägg på aprikoser, fyllningen och täck med resten av degen.
Grädda kakan i botten av ugnen vid 160 grader i ca 45 minuter. Serveras ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Tillagning:80 minuterMellan 1 styck