Flag

Pepparkakspannacottapaj med polkagrissmak

1 pajform
Mellan
70 minuter
Recept på julig dessert, som är så god så man kan göra och äta den hela vintern!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
100 gpepparkakor
75 gsmör
Fyllning
6 dlvispgrädde
1,5 dlströsocker
2 påsarDr. Oetker Vegegel
1 dlpolkagrisar grovmortlade
Garnering
3 dlvispgrädde kylskåpskall
cirka 0,5 krmDr. Oetker Bakpulver
Efter behovDr. Oetker Christmas trees

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vegegel
1

Botten

Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa. Tryck ut kakmassan   i en pajform och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör pannacottafyllningen.

2

Fyllning

Häll upp vispgrädde, strösocker och vegegel i en kastrull. Rör om och låt loka upp på medelvärme under konstant omrörning i en kastrull i 3-4. Häll upp pannacottan i pajskalet och låt den stelna lite innan du garnerar med grovmortlade polkagrisar.

3

Garnering

Vispa upp grädden med lite bakpulver i. Dekorera din paj med vispgrädde och Christmas tree strössel. Klar att avnjutas!