
Cheesecake med päron och lime
Ingredienser
Tillagning:
Mixa kexen fint och lägg i en skål. Hacka pistagenötterna fint och blanda med kexen. Smält smöret och blanda ordentligt med nötter och kex. Klä botten av en springform (ø 22 cm) med bakplåtspapper och lägg kakplast/bakplåtspapper runt kanten.
Fördela kexblandningen i formen och tryck ut den till ett jämnt lager.
Ställ formen i kylskåp.
Blötlägg gelatinbladen. Skala päronen och skär dem i tärningar och lägg i en kastrull tillsammans med rörsocker, vaniljpasta och citronarom. Låt det koka upp och sjuda i 10-15 minuter, tills päronen är helt mjuka.
Mixa päronen till en jämn och fin puré med hjälp av en stavmixer. Krama ut vattnet från gelatinbladen och låt dem lösas upp helt i den varma päronpurén. Låt purén svalna till rumstemperatur.
Vispa alla ingredienserna grundligt samman i en skål. Vänd ned den fingervarma päronpurén försiktigt i cream cheesen. Häll krämen över kexbotten och jämna ut den med en slickepott.
Ställ kakan i kylskåpet i minst 3 timmar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm försiktigt upp limesaft och rörsocker i en liten kastrull tills sockret har löst sig. Ta kastrullen av värmen. Krama ur gelatinbladen och lös gelatinet helt i den varma limesaften. Låt saften svalna av till nästan rumstemperatur och tillsätt grön hushållsfärg.
Häll den flytande gelén försiktigt över cheesecaken och ställ tillbaka den i kylskåpet i ytterligare ca. 30 minuter, eller tills gelén har satt sig helt.
Lösgör kakan från formen och ta försiktigt loss plasten/bakplåtspappret. Dekorera toppen av kakan med grovhackade pistagenötter och lite citronmeliss.
Liknande recept
Liknande recept

Minimarängpajer med passionsfruktscurd

Vegansk Jordgubbscheesecake

Mojito Cheesecake

Cheesecake med vit choklad och citron

Cheesecake New York Style

Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
