
Chokladmoussetårta Tricolore
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem i ca 4 minuter. Låt svalna.
Smörj en springform, ca 22 cm i diamter.
Mixa nötterna lätt i matberedare. Tillsätt socker och mixa tills konsistensen är som grovt mjöl. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn massa. Häll smeten i springformen. Grädda i 18-20 minuter.
Lossa kakan från formen och diska formen. Fäst ringen från springformen runt botten på kakan.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt svalna tills strax över rumstemperatur. Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig, ca en minut. Vispa ned den avsvalnade chokladen. Fördela moussen på hasselnötsbotten. Ställ in kakan i kylskåpet minst 30 minuter innan den ljusa chokladmoussen fördelas ovanpå.
Vispa mousse med mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir fluffig och tjock, ca en minut. Fördela den ljusa moussen jämt över den mörka.
Förvara tårtan i kylen minst en timme innan servering.
Dekorera tårtan med spån av vit och mörk choklad.
Liknande recept
Liknande recept

Camillas Påsktårta

Rulltårta med jordgubbar

Lättbakad blåbärstårta

Glutenfri Saffran & Vallmotårta

Chokladmazariner med apelsinglasyr

Chokladsurprise
