
Fruktbröd med smak av apelsin
2 Bröd
Enkelt
Recept på ett smidigt filmjölksbröd att baka eftersom det innehåller bikarbonat, och inte jäst. Vilket gör att det inte behöver jäsa.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Fruktbröd med smak av apelsin
5 dl
vetemjöl
5 dl
rågsikt
5 dl
havregryn Fiberberikad
1,5 dl
pumpafrön
1 dl
linfrön
100 g
75 g
2,5 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
1,5 tsk
salt
2 dl
sirap
1 l
filmjölk
Tillagning:
1
Sätt ugnen på 175°c varmluft och förbered två stycken brödformar på ca 1,5 L st ( använd gärna havregryn att "bröa" formarna med).
Blanda ihop samtliga torrvaror i en stor bunke och tillsätt sedan filmjölk och sirap.
Blanda ihop alla ingredienser (inte knåda) så att du får en grötliknande deg.
Fördela sedan degen i formarna och grädda i ca 50-60 min.
Låt svalna och sedan är det bara att skära upp och njuta.
Temperatur varmluftsugn: 175 °C
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Enkelt Kryddbröd![]()

80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
Friskuslimpa![]()

80 MinEnkelt
Friskuslimpa
80 MinEnkelt
Friskuslimpa
Grova frallor![]()

120 MinEnkelt
Grova frallor
120 MinEnkelt
Grova frallor
Turbobröd![]()

80 MinEnkelt
Turbobröd
80 MinEnkelt
Turbobröd
Frallor med skrädmjöl![]()

120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
Fruktlimpa med nötter![]()

80 MinEnkelt
Fruktlimpa med nötter
80 MinEnkelt
Fruktlimpa med nötter