
Grova frallor
cirka 16 - 20 styck
Enkelt
120 minuter
Vill du njuta utav saftiga hembakta bullar? Då har du här ett recept på nyttigare frallor som passar lika bra till frukosten som kvällsfikat.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2 påsar
Dr. Oetker Torrjäst (14g)
100 g
skurna rågkärnor eller vetekärnor
250 g
rågmjöl , speltmjöl eller grahamsmjöl
600 g
vetemjöl
1 tsk
salt
1 tsk
strösocker
0,5 dl
matolja
5,5 dl
vatten (ev. hälften vatten, hälften yoghurt)
cirka 1 dl
vatten (till pensling)
Garnering
Efter behov
solrosfrön
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Blanda torrjästen med de olika mjölsorterna, salt och socker. Värm vatten och olja till 42 grader och blanda ner i de torra ingredienserna. Arbeta degen väl. Låt jäsa i 45-60 minuter. Dela degen i 16–20 lika stora delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en bakplåt som är täckt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Strö över solrosfrön
2
Låt bullarna jäsa i ytterligare 30-45 minuter och baka dem på 200°C i ca 20 minuter.
3
Tips: Bullarna kan varieras efter smak. Prova med Dr.Oetker Suckat, Hackad Skalad Mandel eller hackad choklad. Använd bullarna som frallor, till matsäcken eller som ett gott och nyttigt mellanmål. Dela dem och servera tillsammans med familjens favoritpålägg.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vegansk påskcheesecake med choklad![]()

270 MinEnkelt
Vegansk påskcheesecake med choklad
270 MinEnkelt
Vegansk påskcheesecake med choklad
Fruktbröd med smak av apelsin![]()

0 MinEnkelt
Fruktbröd med smak av apelsin
0 MinEnkelt
Fruktbröd med smak av apelsin
Hasselnöt & apelsinbröd![]()

145 MinEnkelt
Hasselnöt & apelsinbröd
145 MinEnkelt
Hasselnöt & apelsinbröd
Saffransscones![]()

40 MinEnkelt
Saffransscones
40 MinEnkelt
Saffransscones
Fruktlimpa med nötter![]()

80 MinEnkelt
Fruktlimpa med nötter
80 MinEnkelt
Fruktlimpa med nötter
Grytbröd![]()

75 MinEnkelt
Grytbröd
75 MinEnkelt
Grytbröd
Medelhavsbröd![]()

60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
60 MinEnkelt
Medelhavsbröd