
Nyårstårta med chokladmousse
Ingredienser
Tillagning:
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt det avsvalnade smöret och de lätt uppvispade äggen. Tillsätt vattnet och rör om till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa moussen med mjölken. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig. Rör ned Baileys eller Rom. Bred moussen över kakan i ett tjockt lager och pudra kakao över.
Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadosocker och häll över chokladen. Rör om till en slät massa. Blanda i smör och rör smeten slät igen. Ställ tryffeln i kylskåp en stund för att stelna. Rulla kulor av tryffeln och dekorera dem med silverströssel. Dekorera tårtan med guldpärlor, praliner och chokosauce. Förvara tårtan i kyl till servering.
Liknande recept
Liknande recept

Kaninmuffins

Påskmuffins med kokos & choklad

Semlor

Citron- och lakritsmonster

Nyårstårta

Pavlova tiramisu
