Flag

Prinsessemlor

3 styck
Mellan
60 minuter
Det här receptet är en blandning av semla och prinsessbakelse. Börja med att göra grunden till semlan, tex med det här goda receptet på semlor utan tillsatt socker: http://www.oetker.se/se-sv/rezepte/r/haelsosamma-semlor.html
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Marsipanöverdrag
40 gsmör
2,5 dlmandelmjöl
2,5 msksötströ
0,75 mskfiberhusk
1,5 krmDr. Oetker Hushållsfärg grön
Mandelmassa
1 stäggvita
0,75 dlmandelmjöl
0,5 msksötströ
1 - 2 dropparDr. Oetker Bittermandelarom För dosering, häll färgen i locket eller använd pipett
0,5 krmDr. Oetker Vanilla Twister vanilj från
Fyllning
1,5 dlvispgrädde
2 mskhallonsylt gärna utan tillsatt socker/chiasylt

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom  För dosering, häll färgen i locket eller använd pipett
Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister  vanilj från
1

Marsipanöverdrag

Blanda ingredienserna till marsipanöverdraget, låt stå kallt i några minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut, ta bort det översta pappret. Gör tre rundlar av två olika storlekar (totalt sex stycken). De ska passa på locket respektive på den undre delen av semmelbullen. Storleken beror givetvis på storleken på semmelbullarna. Generellt kan man säga att den stora rundeln ska vara 4-5 cm större i diameter än vad botten är. Detta för att den ska räcka upp på semmelbullens kant. Den lilla rundeln ska vara någon cm större än diametern för locket, då locket är böjt. Använd en mindre skål att trycka på marsipanen, och ett dl-mått till den lilla. Tänk på att marsipanöverdraget är skörare än ett ”vanligt” köpt, så det kan spricka. Ta ut en rundel i taget, samt lossa den med en kniv från bakplåtspappret. Bred vispad grädde på semmelbullens kant och på locket innan marsipanen försiktigt förs på, annars fastnar inte marsipanen. Tag även hjälp av bakplåtspapperet som marsipanen ligger på för att föra upp kanterna (förhindrar att den spricker). Vid sprickor, går det lätt att med fingrarna släta över detta och binda ihop marsipanen igen. Vissa delar av marsipanen kan dessutom behövas tas bort, då det blir mer marsipan än vad som behövs till ytan på bullen (men det känner man efter själv vid arbetets gång)

2

Mandelmassa

Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela en klick sylt i bottnen på varje grop och toppa generöst med mandelmassa. Toppa/spritsa med vispad grädde. Sätt på locket och pudra gärna med florsötning.