Värm mjölken i en kastrull till 37 grader.
Smula ner jästen i en skål och häll över degvätskan. Rör om till jästen lösts upp.
Tillsätt pumpapuré, rumsvarmt smör, salt, socker, ägg, vaniljsocker, mald ingefära, kanel och 3/4 av vetemjölet. Arbete ner det resterande mjölet lite i taget.
Använd gärna en köksassistent eller elvisp med degkrokar och arbeta in degen i ca 10 minuter till en elastisk deg.
Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i ca 45 minuter under bakduk.
Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta.
Stansa ut rundlar med hjälp av ett mått som är ca 10 cm i diameter. Tryck ut ett litet hål i mitten som är ca 2 cm. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Värm rapsoljan i en kastrull till ca 180 grader. Ha ett kastrullock nära till hands om olyckan skulle vara framme och ha inte gång fläkten.
Fritera dina donuts i omgångar i ca 1-2 minuter på varje sida. Använd gärna en hålslev och lägg dina donuts på hushållspapper för att rinna av.
Gör glasyren genom att röra ihop florsocker, citronsaft och vatten. Tillsätt vatten lite i taget för att få önskad konsistens.
Färga med valfri färg.
Om glasyren skulle bli för rinnig går det bra att tillföra mer florsocker.
Dekorera donutsen med dekorationer från Dr. Oetker. Vi har använt oss utav dekorationerna som du hittar i ingredienslistan.
Liknande recept
Högtider
Högtider
Högtider