
Påskig morotskaka
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop 4 ägg och 4 dl strösocker poröst med elvisp.
Tillsätt 2 dl rapsolja och 200 gram finrivna morötter och bland försiktigt med en ballongvisp.
Sikta ner 4 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk kanel och 1 kryddmått salt.
Vänd ihop ingredienserna med en slickepott tills du har en jämn och klumpfri smet.
Häll upp smeten i en rektangulär form (23x35 cm) klädd i bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i tre delar, två avlånga för öronen och en rund för huvud.
Blanda 200 gram rumstempererat smör med 1 påse Buttercream mix.
Vispa med elvisp i ca 4 minuter tills det blivit riktigt vitt och krämigt.
Tillsätt 200 gram färskost och vispa på låg hastighet tills allt har blandats.
Dela upp frostingen i olika skålar och färga frostingen med valfria gelfärger, vi har använt oss utav gult och rött.
Håll upp frostingen i spritspåsar och spritsa på kakan och dekorera med Dr. Oetker Easter Party Sprinkles och Easter Sugar Decoration.
Liknande recept
Liknande recept

Pavlova tiramisu

Hälsosamma semlor

Prinsessemlor

Rocky Road brownie

Påskcupcakes med chokladmousse

Påskkaka
