Flag

Påskig morotskaka

cirka 10 - 12 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på morotskaka som är formad som en påskhare.
Detta goda morotstårta har vi tagit fram i samarbete med Baka med Josefine.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Morotskaka
4 stägg
4 dlströsocker
2 dlrapsolja
200 gmorötter finrivna
4 dlvetemjöl
1 mskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 tskDr. Oetker Kanel Ceylon
1 krmsalt
Frosting
200 gsmör rumsvarmt
1 Förp.Dr. Oetker Base for buttercream
200 gfärskost
Efter behovDr. Oetker Gelfärger
Dekoration
Dr. Oetker Easter Party Sprinkles
Dr. Oetker Easter Sugar Decoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Kanel Ceylon
Picture - Dr. Oetker Base for buttercream
Picture - Dr. Oetker Easter Party Sprinkles
Picture - Dr. Oetker Easter Sugar Decoration

Morotskaka

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ihop 4 ägg och 4 dl strösocker poröst med elvisp. 
Tillsätt 2 dl rapsolja och 200 gram finrivna morötter och bland försiktigt med en ballongvisp.
Sikta ner 4 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk kanel och 1 kryddmått salt.
Vänd ihop ingredienserna med en slickepott tills du har en jämn och klumpfri smet.
Häll upp smeten i en rektangulär form (23x35 cm) klädd i bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna och dela den sedan i tre delar, två avlånga för öronen och en rund för huvud.


Frosting

Blanda 200 gram rumstempererat smör med 1 påse Buttercream mix.
Vispa med elvisp i ca 4 minuter tills det blivit riktigt vitt och krämigt.
Tillsätt 200 gram färskost och vispa på låg hastighet tills allt har blandats. 
Dela upp frostingen i olika skålar och färga frostingen med valfria gelfärger, vi har använt oss utav gult och rött.
Håll upp frostingen i spritspåsar och spritsa på kakan och dekorera med Dr. Oetker Easter Party Sprinkles och Easter Sugar Decoration.