
Rabarberkaka med vaniljkräm
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Skala rabarbern och skär i ca 2 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten tills allt socker löst upp sig. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 2 minuter. Låt rabarbern svalna i sockerlagen. Smörj en rund springform, ca 25 cm i diameter.
Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Tillsätt socker, smör och ägg och vispa med elvisp till en smulig massa. Täck botten av springformen med ca 2/3 av massan. Forma en lång rulle av resten av degen och klä den på sidorna av springformen. Tryck till rullen så kanten av deg blir ca 2 cm hög.
Vispa samman mjölk och vaniljkräm till en tjock puddingliknande fyllning. Bred ut vaniljkrämen på pajbotten. Grädda pajen vid 200 grader i ca 30 minuter.
Häll försiktigt bort sockerlagen från rabarbern, eller plocka upp den med hålslev. Fördela rabarberbitarna på tårtan. Smält aprikosmarmeladen i en liten kastrull och pensla den på rabarbern. Klart!
Liknande recept
Liknande recept

Vegansk Jordgubbscheesecake

Mojito Cheesecake

Aprikospaj

Cheesecake med vit choklad och citron

Påskcheesecake med passionsfrukt

Tripple Heart Attack Cheese cake
