COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Ambrosiatårta med vaniljmousse

1 tårta

1 tårta

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Ambrosiatårta med vaniljmousse

:

150 g mjukt smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
3 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Fyllning och garnering:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
3 dl florsocker
omkring 2 - 3 msk vatten eller nypressad apelsinsaft
omkring 4 msk Dr. Oetker Apelsinskal

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm diameter eller använd en hjärtform.Blanda mjölsorterna och rör samman med smöret till en smidig massa. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt äggvispet i smör- och mjölmassan. Tillsätt citronarom och blanda till en jämn smet.

2

Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter i 175 grader. Känn med sticka att kakan är klar.

3

Låt kakan svalna innan den fylls och garneras.

4

Vispa samman tårtmoussen med mjölken, helst med elvisp. Dela kakan i två delar och fyll den med moussen.

5

Blanda apelsinsaft eller vatten med florsockret till en slät massa. Blir glasyren för tunn kan mer florsocker tillsättas, blir den för tjock kan några droppar vatten tillsättas. Skeda glasyren över tårtan och strö apelsinskal över. Låt stå kallt innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten