COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Apelsinkaka

1 st

1 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Apelsinkaka

:

200 g smör
200 g socker
En nypa apelsinskal
4 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Apelsinsirap:

1 dl socker
1 dl apelsinjuice

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, 1,5 l. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt apelsinskal. Rör ned äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är klar, gräddningstiden kan variera med olika ugnar.

2

Koka upp apelsinjuice och socker och låt koka tills sockret smält. Låt sirapen bli ljummen. Gör små hål i kakan med en gaffel så snart den svalnat lite och häll sirapen över kakan.

3

Tips: Tillsätt fruktköttet från 1-2 passionsfrukter i den ljumma sirapen innan den hälls över kakan.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten