Flag

Chocolate Cake Pops

45 styck
Mellan
90 minuter
Recept på hemgjorda Cake Pops som passar lika bra till barnkalaset som till Halloween.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Chocolate Cake Pops
550 gchokladkaka (tex. brownie eller sockerkaka)
125 mlapelsinjuice
145 grussin (hackade)
65 gKokos
0,6 dlkondenserad mjölk
2 mskkakao
250 gchokladknappar (eller vanlig bakchoklad)
cirka 125 gDr Oetker valfritt strössel (tex. Mix strössel)
4 Förp.Dr. Oetker Sugar eyes

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Sugar eyes

Du behöver även 45 st cake pops pinnar och en stor bit frigolit (att sätta din cake pops i).


Mixa samman hackade russin och apelsinjuice och ställ åt sidan.
 
Bryt chokladkakan i små bitar och mixa i matberedare till fina smulor.
Tillsätt russinblandningen, kokos, kondenserad mjölk och kakao och rör samman.
 
Klä en bakform med bakplåtspapper. Tryck ut massan mellan två ark bakplåtspapper till den är ca 1 cm tjock. Lägg över i bakformen. Täck över lite löst med plastfolie och ställ i frysen en timme så att massan stelnar.
 
Häll chokladknapparna i en värmetålig skål över en kastrull halvfylld med sjudande vatten. Rör med en metallsked tills chokladen är helt smält.
 
Ta ut den utkavlade kakmassan från frysen.
Tryck ut 5 cm stora rundlar med en kakstans. Placera varje rundel på en cake pop pinne.
 
Doppa varsamt varje cake pop i den smälta chokladen och skaka av eventuell överflödig choklad. Strössla toppen av cake popsen med strössel och fäst ett sockeröga på mitten av cake popen.
 
Placera cake popsen i en bit frigolit för ett upprätt stöd. Låt stå i ca 30 minuter så att chokladen stelnar.