COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chocolate Cake Pops

Recept på hemgjorda Cake Pops som passar lika bra till barnkalaset som till Halloween.

45 styck

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chocolate Cake Pops

Chocolate Cake Pops:

550 g chokladkaka (tex. brownie eller sockerkaka)
125 ml apelsinjuice
145 g russin (hackade)
65 g Kokos
0,6 dl kondenserad mjölk
2 msk kakao
250 g chokladknappar (eller vanlig bakchoklad)
omkring 125 g Dr Oetker valfritt strössel (tex. Mix strössel)
4 Förp. Dr. Oetker Sugar eyes

preparation

Förberedelse

Du behöver även 45 st cake pops pinnar och en stor bit frigolit (att sätta din cake pops i).


Mixa samman hackade russin och apelsinjuice och ställ åt sidan.
 
Bryt chokladkakan i små bitar och mixa i matberedare till fina smulor.
Tillsätt russinblandningen, kokos, kondenserad mjölk och kakao och rör samman.
 
Klä en bakform med bakplåtspapper. Tryck ut massan mellan två ark bakplåtspapper till den är ca 1 cm tjock. Lägg över i bakformen. Täck över lite löst med plastfolie och ställ i frysen en timme så att massan stelnar.
 
Häll chokladknapparna i en värmetålig skål över en kastrull halvfylld med sjudande vatten. Rör med en metallsked tills chokladen är helt smält.
 
Ta ut den utkavlade kakmassan från frysen.
Tryck ut 5 cm stora rundlar med en kakstans. Placera varje rundel på en cake pop pinne.
 
Doppa varsamt varje cake pop i den smälta chokladen och skaka av eventuell överflödig choklad. Strössla toppen av cake popsen med strössel och fäst ett sockeröga på mitten av cake popen.
 
Placera cake popsen i en bit frigolit för ett upprätt stöd. Låt stå i ca 30 minuter så att chokladen stelnar.  

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten