COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladbullar

Recept på saftig vetebulle med ljuvlig smak av choklad.

omkring 25 - 30 varv

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladbullar

Ingredienser:

5 dl mjölk
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst
1 st ägg
1 tsk salt
1,5 dl socker
3 tsk kardemumma
150 g smör rumsvarmt
omkring 14 dl vetemjöl
100 g hackad choklad
1 st ägg till pensling

preparation

Förberedelse

1

Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt socker, salt, kardemumma. Ha i torrjästen och rör om ordentligt. Tillsätt ägget och lite av mjölet under fortsatt omrörning.

2

Tillsätt det mesta av mjölet, lite i taget tills degen börjar bli tjock. Tillsätt margarinet i klumpar och rör om väl tills du har en jämn deg. Täck degen med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.

3

Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Strö hackad choklad över och knåda in dem jämnt i degen. Dela degen i 30 delar och forma runda bullar. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper.

4

Låt jäsa under bakduk i ca 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i en 225 graders ugn i ca 10 minuter tills de får en vacker färg.