För receptet Chokladdessert i fyra lager
150 g | smör osaltat |
2,75 dl | strösocker |
1,5 dl | kakao |
0,5 tsk | salt |
1 tsk | Dr. Oetker Vaniljsocker |
2 st | ägg |
1 dl | vetemjöl |
0,5 tsk | Dr. Oetker Pepparmintsarom |
150 g | mörk chokad 70% |
2,75 dl | vispgrädde |
1 tsk | Gelatinpulver |
1 msk | vatten kallt |
150 g | mjölkchoklad |
2,75 dl | vispgrädde |
1 tsk | Gelatinpulver |
1 msk | vatten kallt |
70 g | vit choklad |
3 dl | vispgrädde |
Efter behov | Dr. Oetker Black & Gold strösselmix |
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en bakform ca 20x20 cm, med smör och täck med bakplåtspapper. Smält smöret i kastrull. Tillsätt och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd slutligen ner vetemjöl och arom, blanda till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min (se att den är klar med provsticka). Ta ut och låt svalna. Ta ut kakan ur formen och från bakplåtspappret och stansa ut 6 st cirklar ca 6 cm i diameter. Sätt en hög krage av bakplåtspapper kring varje browniebotten.
Smält chokladen tillsammans med 1,25 dl vispgrädde över ett vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5-10 min. Sätt skålen med gelatinet i ett varmt vattenbad så att det löses upp och häll ned i den smälta chokladen. Blanda och låt svalna till rumstemperatur. Vispa resterande 1,5 dl grädde tills den blir toppig och blanda med chokladen. Häll chokladmoussen över browniebotten med bakplåtskragen, och låt den sätta sig i kylskåpet 15-20 min.
Tillred mjölkchokladmoussen på samma sätt som den mörka chokladmoussen och häll den över det första chokladlagret i bakplåtskragen. Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten.
Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner den vita chokladen (den får inte koka). Rör om tills all choklad smält och låt svalna i kyl, gärna över natten. Vispa grädden innan servering, ta försiktigt bort bakplåtskragen på de kylda chokladdesserterna och spritsa chokladgrädden över mjölkchokladmoussen. Dekorera med Black & Gold.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: