Chokladdessert i fyra lager

Recept på ljuvlig dessert för alla chokladälskare!

6 portioner

Lite träning krävs 300 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladdessert i fyra lager

Browniebotten:

150 g smör osaltat
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom

Mörk chokladmousse:

150 g mörk chokad 70%
2,75 dl vispgrädde
1 tsk Gelatinpulver
1 msk vatten kallt

Mjölkchokladmousse:

150 g mjölkchoklad
2,75 dl vispgrädde
1 tsk Gelatinpulver
1 msk vatten kallt

Vit chokladgrädde:

70 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Dekoration:

Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

preparation

Förberedelse

1

Brownie

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en bakform ca 20x20 cm, med smör och täck med bakplåtspapper. Smält smöret i kastrull. Tillsätt och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd slutligen ner vetemjöl och arom, blanda till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min (se att den är klar med provsticka). Ta ut och låt svalna. Ta ut kakan ur formen och från bakplåtspappret och stansa ut 6 st cirklar ca 6 cm i diameter. Sätt en hög krage av bakplåtspapper kring varje browniebotten.

2

Mörk chokladmousse

Smält chokladen tillsammans med 1,25 dl vispgrädde över ett vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5-10 min. Sätt skålen med gelatinet i ett varmt vattenbad så att det löses upp och häll ned i den smälta chokladen. Blanda och låt svalna till rumstemperatur. Vispa resterande 1,5 dl grädde tills den blir toppig och blanda med chokladen. Häll chokladmoussen över browniebotten med bakplåtskragen, och låt den sätta sig i kylskåpet 15-20 min.

3

Mjölkchokladmousse

Tillred mjölkchokladmoussen på samma sätt som den mörka chokladmoussen och häll den över det första chokladlagret i bakplåtskragen. Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten.

4

Vit chokladgrädde och dekoration

Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner den vita chokladen (den får inte koka). Rör om tills all choklad smält och låt svalna i kyl, gärna över natten. Vispa grädden innan servering, ta försiktigt bort bakplåtskragen på de kylda chokladdesserterna och spritsa chokladgrädden över mjölkchokladmoussen. Dekorera med Black & Gold.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: