COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Citroncheesecake

Recept på en lättlagad men fantastiskt god och frisk cheesecake med smak av citron.

omkring 8 - 10 portioner

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Citroncheesecake

Ingredienser:

200 g digestivekex
50 g mjukt smör
omkring 4 - 5 msk citronsaft (från 1 pressad citron)
4 tsk Gelatinpulver
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 dl kesella
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 dl strösocker

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Klä botten av en springform med bakplåtspapper.

2

Smält smöret. Krossa digestivekexen och rör ner i smöret. Tryck ut blandningen jämnt i botten av formen. Ställ formen i kylskåpet.

3

Vispa vatten och gelatinpulver i en kastrull, låt det koka upp och värm tills gelatinet har löst sig. Dra av kastrullen från plattan så att gelatinblandningen svalnar något. Tillsätt citronjuice, citronarom, socker och kesella. Vispa grädde och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen.

4

Låt kakan stelna i kylskåpet över natten (den ska vila i minst 4 timmar). Lossa försiktigt kanten på formen och dekorera kakan med färska frukter eller bär.