COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Hallontårta

Ljuvligt recept på tårta där vaniljkräm, hallon och grädde kombineras till en underbart god tårta. Passar lika bra till midsommar som kafferepet ute I trädgården.

omkring 20 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hallontårta

Botten:

4 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 dl kokande vatten

Fyllning:

6 dl mjölk
5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
500 g frysta hallon (frysta eller färska)
Efter behov vinbärsgelé
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt hett vatten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela den i tre delar.

2

Vispa grädden. Vispa vaniljkräm och mjölk i ca 3 min med elvisp och låt sen vila i 20 min i kylen innan användning.

3

Blanda hälften av grädden med florsockret och hälften av hallonen. Bred hallongrädden på den ena botten och vaniljkrämen på den andra. Lägg ihop bottnarna till en tårta. Värm vinbärsgelén och pensla över bären.

4

Bred grädde runt tårtan och spritsa resten av grädden runt hallonen så snart gelén stelnat något. Förvara tårtan i kyl till servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten