COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Himmelsk chokladsemla

Recept på uppgraderad klassiker för chokladälskaren!

omkring 20 bullar

Lite träning krävs 150 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Himmelsk chokladsemla

Bullar:

omkring 13 - 15 dl vetemjöl
2 dl sirap ljus
125 g smör
50 g jäst
1 msk kardemumma nymortlad
5 dl mjölk
1 tsk salt

Fyllning 1, Chokladganache:

1 dl baileys-likör
100 g choklad av fin kvalitet, finhackad

Fyllning 2, Chokladmousse:

1 Förp. Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2,5 dl mjölk
2 dl vispgrädde

preparation

Förberedelse

1

Släta bullar

Smält  smör i kastrull.
Tag av från plattan och häll i mjölk, sirap, kardemumma och salt.
(Skall hålla ca 37°c)
Smula ner jästen i en bunke eller degblandare.
Häll över degvätskan och lös upp jästen.
Häll sedan i lite mjöl åt gången.
Tänk hellre lite för lös än för mycket mjöl.
Bearbeta degen länge och väl.
Minst 10 min!!
När du har en blank fin deg som släpper från bunkens kanter, så täck med plastfolie och låt den jäsa ca 1h. 
Forma till bullar och jäs sedan ytterligare 45min.
Grädda i 225°c ca 10 min.
Under tiden så förbereder du fyllningarna!

2

Fyllning 1 (räcker till ca 6 st semlor)

Värm Baileys ( koka om du inte vill ha kvar alkoholen).
Stäng av plattan och rör sedan i chokladen.
När du har en blank fin smet är det klart.

3

Fyllning 2 (räcker till ca 6 semlor)

Vispa i hela förpackningen Tårtmousse i mjölken.
Vispa tills du har en fluffig fin mousse.
Vispa grädden i en bunke för sig.

4

Montering

Skär av en trekant av locket på din semmelbulle.
Gör en liten urgröpning och fyll upp lite av fyllning nr 1( chokladganachen)
Varva sedan chokladmousse och grädde i en spritspåse och spritsa på semlan!!
Toppa med locket och sist pudrar du florsocker över!!