Flag

Lakritskolakakor

cirka 35 styck
Enkelt
40 minuter
Recept på en klassisk småkaka som har fått smak av underbar lakrits.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
200 gsmör rumsvarmt
1,5 dlströsocker
1 msksirap ljus
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
cirka 1 - 2 msklakritspulver (beroende på hur stark lakritssmak man vill ha)
cirka 5 dlvetemjöl

Visa produkter

1

Vispa samman socker, smör, lakritsextrakt och sirap. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en annan skål.

2

Vänd ihop båda blandningarna och rör till en jämn deg. Låt degen vila en stund i kylen, ca 15 minuter.

3

Dela degen i tre delar som rullas ut till längder. Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt.

4

Grädda i ca 15 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakorna svalna någon minut innan du delar dem på diagonalen till lämpliga bitar.