COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lakritskolakakor

Recept på en klassisk småkaka som har fått smak av underbar lakrits.

omkring 35 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lakritskolakakor

Ingredienser:

200 g smör rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1 msk sirap ljus
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
omkring 1 - 2 msk lakritspulver (beroende på hur stark lakritssmak man vill ha)
omkring 5 dl vetemjöl

preparation

Förberedelse

1

Vispa samman socker, smör, lakritsextrakt och sirap. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en annan skål.

2

Vänd ihop båda blandningarna och rör till en jämn deg. Låt degen vila en stund i kylen, ca 15 minuter.

3

Dela degen i tre delar som rullas ut till längder. Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt.

4

Grädda i ca 15 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakorna svalna någon minut innan du delar dem på diagonalen till lämpliga bitar.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten