COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lyxiga Kanelbullar

Finns det något godare än nybakta kanelbullar? Testa detta klassiska recept och byt gärna ut pärlsockret mot mandelspån vid penslingen.

cirka 40 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lyxiga Kanelbullar

Deg:

5 dl mjölk
150 g smör
1 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk salt
1 msk kardemumma (malen)
cirka 15 dl Kungsörnen Vetemjöl
50 g jäst

Fyllning:

100 g mandelmassa (kan uteslutas)
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ströbröd
1 msk vatten
1 msk kanel

Pensling:

1 st ägg (uppvispat)
cirka 1 - 2 dl Mandelspån

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm mjölken till 37 grader i en kastrull. Smula ned  jästen och rör om tills den löst sig. Häll över degvätskan i en bunke (använd gärna en bakmaskin). Klicka i smöret. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör om kraftigt tills degen blir blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

2

Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan och rör samman med övriga ingredienser.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den försiktigt. Använd mjöl, men inte mer än nödvändigt för att degen ska gå att arbeta med. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 50X25 cm. Försök få så jämna kanter som möjligt.

4

Bred ut fyllningen på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i pappersformar på plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och Dr. Oetker mandelspån. Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.