COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lyxiga Kanelbullar

Recept på en riktig klassiker. Kan bakas och ätas året runt, men man får inte missa Kanelbullens dag, som varje år infaller 4:e oktober. För detta är ju ett bakverk som är väl värd att firas!

omkring 40 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lyxiga Kanelbullar

Deg:

5 dl mjölk
150 g smör
1 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk salt
1 msk kardemumma (malen)
omkring 15 dl vetemjöl
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst

Fyllning:

100 g mandelmassa (kan uteslutas)
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ströbröd
1 msk vatten
1 msk kanel

Pensling:

1 st ägg (uppvispat)
omkring 1 - 2 dl Dr. Oetker Mandel skalad hackad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm mjölken till 37 grader. Rör i jästen och rör om tills den löst sig. Klicka i smöret. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör om kraftigt tills degen blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

2

Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan och rör samman med övriga ingredienser.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den försiktigt. Använd mjöl, men inte mer än nödvändigt för att degen ska gå att arbeta med. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 50X25 cm. Försök få så jämna kanter som möjligt.

4

Bred ut fyllningen på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i pappersformar på plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och Dr. Oetker hackad mandel. Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.