Mermaid tårta med nutellafyllning

Recept på en härlig tårta i blåa toner med en mousse som spritsas som vågor. Redskap: springform, spitspåsar och rund spritstyll.

8 - 10 bitar

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mermaid tårta med nutellafyllning

Tårtbotten:

4 st ägg stl M/L
150 g socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,25 dl vatten
150 g vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
5 dl mjölk
150 g Nutella
0,25 dl vispgrädde
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
cirka 50 g Nutella

Dekoration:

200 g florsocker
2 - 3 msk vatten
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger blå
2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
5 dl mjölk
Efter behov Dr. Oetker Super Hero eller annat valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Tårtbotten

Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt med en elvisp 4-5 minuter.  Tillsätt vatten och vispa väl samman. Sikta vetemjöl och bakpulver i äggsmeten och vänd samman.  Häll smeten i en smord ø 20 cm springform, gärna med  bakpapper i botten och grädda tårtbotten i 25-30 minuter nederst i ugnen.
 
Känn efter med provsticka om kakan är färdiggräddad. Stickan skall vara torr.  
Om kakan får för mycket färg under gräddningen kan du lägga över ett stycke aluminiumfolie medan den gräddas färdigt.  Låt tårtbotten svalna helt på ett bakgaller innan du delar den i tre delar. 

2

Fyllning

Rör samman vaniljkrämpulver med 1 dl mjölk. Värm resterande mjölk i en kastrull. När mjölken kokar tillsätter du vaniljkrämen under omrörning. Låt koka en minut. Tillsätt sedan 150 gram nutella. Ställ fyllningen i kylen i 3-4 timmar före användning.  Fyllningen kan med fördel förberedas dagen innan, men om du har ont om tid lägg i stället fyllningen i en fryspåse och placera den platt i frysen tills den har kylts till ca 5 ºC.

Vispa grädden fluffigt. Vispa den kalla fyllningen väl med en elvisp så att alla klumpar försvinner. Vänd ner vispgrädden i fyllningen och vänd till sist ner hasselnötterna.

3

Montering

Du kan med fördel montera din tårta i en springform klädd med plastfolie. Bred ett tunt lager nutella över skärytan på den översta tårtbotten.  Lägg botten i en form med nutellan uppåt, bred hälften av fyllningen ovanpå. 
Placera nästa bottendel över och bred ett tunt lager nutella även på denna botten.  Bred resten av fyllningen ovanpå.  
Lägg över den sista tårtbotten så att skärytan hamnar neråt mot fyllningen. På så sätt är det lättare att fylla tårtan utan att det smular.  Låt tårtan stå i kylskåp ett par timmar eller över natten.  

4

Dekorera med blå glasyr

Rör en glasyr av florsocker, kallt vatten och blå gelfärg. Stjälp upp tårtan på ett tårtfat. Fördela glasyren över tårtans ovandel och låt det eventuellt rinna ner över sidorna (om du inte vill ha tårtmousse på kanterna) .  
Dekorera med strössel innan glasyren har stelnat.

5

Dekorera med blå tårtmousse

Vispa på låg hastighet 2 påsar tårtmousse med 5 dl mjölk i 1 minut. Vispa därefter på hög hastighet i ytterligare 2-3 minuter. Fördela moussen i tre skålar. Färga innehållet i två av skålarna med blå gelfärg men i olika nyanser. Fyll de olika mousseportionerna i varsin spritspåse med rund tyll. Har du ingen rund spritstyll kan du bara klippa ett hål i spritspåsen – men resultatet blir inte lika runt.
Börja med den vita moussen och spritsa en dutt i nederkanten på tårtan. Smeta ut dutten med hjälp av baksidan på en sked. Spritsa en ny dutt och fortsätt på samma sätt hela vägen runt. Upprepa proceduren med de två blåfärgade mousserna till dess att kanterna är helt täckta.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: