Mojito Cheesecake

Recept på festlig och ljuvligt grön cheesecake med smak av lime, rom och myntablad.

1 springform

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mojito Cheesecake

Botten:

100 g smält smör
150 g digestivekex
80 g rårörsocker

Mojitocreme:

2 st Gelatinblad
1 st lime , saft och rivet skal
100 g rårörsocker
200 g färskost , naturell
1 tsk Dr. Oetker Romarom
2 msk myntablad färska och finhackade
2 dl vispgrädde

Grön mojitogelé:

6 st Gelatinblad
2 dl limesaft , från 6 färska limefrukter
200 g rårörsocker
2 dl vatten
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
2 tsk Dr. Oetker Romarom

Dekoration:

1 st lime i tunna skivor
cirka 3 - 4 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
cirka 1 dl vispad grädde
Efter behov myntablad

preparation

Förberedelse

1

Cheesecakebotten

Smält smöret vid låg värme. Hacka kexen till smulor i matberedare. Rör samman smör och kexsmulor med rörsocker.Täck en springform ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och plastfolie/tårtplast längs kanterna. Fördela kexmassan jämnt i botten av formen och tryck till. Ställ botten i frysen medan du förbereder mojitocremen.

2

Mojitocreme

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 minuter. Värm limesaft i micro eller kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma limesaften. Låt svalna. Vispa färskost, rörsocker och romarom samman i en skål. Vispa grädde till ett lätt skum i en annan skål. Rör den lätt avsvalnade limesaften i färskosten. Vänd försiktigt ned vispgrädden och hackad mynta i ostmassan med en slickepott. Fördela cremen jämnt i 3 mindre fryspåsar. Klipp spetsen av den första fryspåsen och bred ostcremen över kexbotten. Jämna till. Låt kakan frysa i ca 10-15 minuter medan du förbereder gelén.

3

Limegelé

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 minuter. Häll limejuice, rörsocker och vatten i en kastrull och koka upp tills sockret är smält. Tillsätt grön hushållsfärg och romarom och fördela saften i tre koppar. Krama ur vattnet ur de första 2 gelatinbladen och låt den smälta i den första koppen. Låt gelén svalna tills den är fingervarm. Ta ut kakan ur frysen. Häll den avkylda gelén från den första koppen över kakan, genom att försiktigt hälla en tunn stråle ner över en uppochnervänd sked. Ställ tillbaka kakan i frysen igen i ca 10-15 minuter. Upprepa processen med att ta växelvis kräm och gelé på kakan, och sätt den på avkylning emellan vart lager så att gelatinet stelnar. Innan varje omgång gelé värms koppen med saft i micron en liten stund så den är varm nog att smälta 2 gelatinblad. Se till så att geléns temperatur är lillfingervarm innan du häller den över lagret med mojitocreme.

4

Dekorera

Skär tunna skivor av lime och vänd skivorna i lite grön hushållsfärg. Låt skivorna torka länge på bakplåtspapper i ugnen vid 80-90 ºC varmluft, i 1-2 timmar. Dekorera toppen av kakan med limeskivor och små toppar med vispgrädde.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: