COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Piña Colada tårta

Receptet på den här tårtan är inspirerad av den kända drinken med samma namn, och har en kokosbotten fylld med kokos och ananas och är toppad med ananasgelé. Tårtan är dekorerad med ananasblommor som du enkelt gör av torkad ananas.

12 bitar

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Piña Colada tårta

Kokosbotten:

2 st ägg M/L
75 g strösocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
40 g vetemjöl
0,25 tsk Dr. Oetker Bakpulver
40 g kokosmjöl
1 msk vatten

Fyllning:

1 Förp. ananas på burk i skivor eller bitar. 100 g ska användas, spara spadet till gelén
4 dl kokosmjölk (inte light)
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk Dr. Oetker Romarom
7 st Gelatinblad
4 st äggvitor

Gelé:

2 dl ananasspad från burken med ananas
1 tsk Dr. Oetker gelfärger gul
3 st Gelatinblad

Dekoration:

1 st färsk ananas
Efter behov Dr. Oetker Silver Pearls chocolate
1 Förp. Dr. Oetker Baking Glue eller Dr. Oetker Kristyr
Efter behov kokosflagor

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme.

2

Kokosbotten

Vispa ägg, socker och vaniljsocker skummande och luftigt med en elvisp i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och vispa samman ordentligt. Sikta vetemjöl och bakpulver i äggsmeten, tillsätt kokosmjöl och vatten och vänd runt. Häll smeten i en smord springform på 24 cm i diameter, använd gärna bakpapper i botten, och grädda tårtbotten i 18-20 minuter nederst i ugnen. Känn efter med kaksticka om kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr när du drar upp den från kakan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga en bit folie över medan den gräddas färdigt. Låt tårtbotten svalna helt på ett galler.

3

Fyllning

Klä en springform eller tårtring i plastfolie. Lägg kokosbotten i formen. Mixa den avrunna ananasen till en puré. Bred purén över kokosbotten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda kokosmjölk och kondenserad mjölk i en skål. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem tillsammans med romarom antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Häll 3 msk av mjölkblandningen över de smälta gelatinbladen. Häll därefter gelatinbladen över till skålen med mjölkblandningen. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem i smeten i två omgångar. Häll smeten över tårtbotten. Ställ formen i kyl tills fyllningen har satt sig, ca 2-4 timmar.

4

Gelé

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Smält gelatinbladen tillsammans med 3 msk av ananassaften, antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Under tiden blandas gelfärgen i 1 msk av ananassaften. Färg och gelatinblad blandas därefter med resten av den rumsvarma ananassaften. Häll försiktigt gelén över tårtan. Ställ i kylskåp tills gelén har stelnat.

5

Dekoration

Skär av toppen på ananasen. Skär ananasen i så tunna skivor som möjligt, en mandolin kan vara till bra hjälp. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter i 125 ºC över-och undervärme. Ta sedan ut ananasen och vänd på skivorna och fortsätt grädda dem ytterligare 25 minuter i samma temperatur. I stället för ugnen kan du använda micro, då tar du en skiva i taget i någon minut tills den är mjuk. Lägg de mjuka ananasskivorna i en liten muffinsform av metall. Torka dem i ugnen i 50 ºC varmluft i 4-8 timmar. Låt de svalna helt. Sätt lite baklim i mitten av en ananasskiva och dekorera med Chocolate Silver Pearls, låt torka (Om baklimmet är hårt, värm det i varmt vatten innan användning). Dekorera botten av tårtan med kokosflarn. På toppen av tårtan placerar du ananasblommorna.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten