För receptet Piña Colada tårta
2 st | ägg M/L |
75 g | strösocker |
1 tsk | Dr. Oetker Vaniljsocker |
40 g | vetemjöl |
0,25 tsk | Dr. Oetker Bakpulver |
40 g | kokosmjöl |
1 msk | vatten |
1 Förp. | ananas på burk i skivor eller bitar. 100 g ska användas, spara spadet till gelén |
4 dl | kokosmjölk (inte light) |
1 burk | kondenserad mjölk |
2 tsk | Dr. Oetker Romarom |
7 st | Gelatinblad |
4 st | äggvitor |
2 dl | ananasspad från burken med ananas |
1 tsk | Dr. Oetker gelfärger gul |
3 st | Gelatinblad |
1 st | färsk ananas |
Efter behov | Dr. Oetker Silver Pearls chocolate |
1 Förp. | Dr. Oetker Baking Glue eller Dr. Oetker Kristyr |
Efter behov | kokosflagor |
Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker skummande och luftigt med en elvisp i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och vispa samman ordentligt. Sikta vetemjöl och bakpulver i äggsmeten, tillsätt kokosmjöl och vatten och vänd runt. Häll smeten i en smord springform på 24 cm i diameter, använd gärna bakpapper i botten, och grädda tårtbotten i 18-20 minuter nederst i ugnen. Känn efter med kaksticka om kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr när du drar upp den från kakan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga en bit folie över medan den gräddas färdigt. Låt tårtbotten svalna helt på ett galler.
Klä en springform eller tårtring i plastfolie. Lägg kokosbotten i formen. Mixa den avrunna ananasen till en puré. Bred purén över kokosbotten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda kokosmjölk och kondenserad mjölk i en skål. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem tillsammans med romarom antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Häll 3 msk av mjölkblandningen över de smälta gelatinbladen. Häll därefter gelatinbladen över till skålen med mjölkblandningen. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem i smeten i två omgångar. Häll smeten över tårtbotten. Ställ formen i kyl tills fyllningen har satt sig, ca 2-4 timmar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Smält gelatinbladen tillsammans med 3 msk av ananassaften, antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Under tiden blandas gelfärgen i 1 msk av ananassaften. Färg och gelatinblad blandas därefter med resten av den rumsvarma ananassaften. Häll försiktigt gelén över tårtan. Ställ i kylskåp tills gelén har stelnat.
Skär av toppen på ananasen. Skär ananasen i så tunna skivor som möjligt, en mandolin kan vara till bra hjälp. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter i 125 ºC över-och undervärme. Ta sedan ut ananasen och vänd på skivorna och fortsätt grädda dem ytterligare 25 minuter i samma temperatur. I stället för ugnen kan du använda micro, då tar du en skiva i taget i någon minut tills den är mjuk. Lägg de mjuka ananasskivorna i en liten muffinsform av metall. Torka dem i ugnen i 50 ºC varmluft i 4-8 timmar. Låt de svalna helt. Sätt lite baklim i mitten av en ananasskiva och dekorera med Chocolate Silver Pearls, låt torka (Om baklimmet är hårt, värm det i varmt vatten innan användning). Dekorera botten av tårtan med kokosflarn. På toppen av tårtan placerar du ananasblommorna.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: